Echipa națională de seniori a reușit să obțină prima victorie din această campanie de calificări pentru Euro 2020 împotriva naționalei Lituaniei (28-23/ la pauză 16-13).

Intr-o atmosferă excepțională creată de iubitorii handbalului din Târgoviște, tricolorii au început partida încrezători în forțele proprii și în planul de meci al antrenorului Manolo Montoya, reușind să obțină un avantaj maxim de 6 goluri pe parcursul primei reprize, oaspeții reușind pe finalul acesteia să reducă diferența la 3 goluri. Cu toate acestea, pe parcursul reprizei secunde, victoria nu a părut a fi pusă nicicând sub semnul îndoielii, cele 5 goluri diferență de la final, după un meci controlat, dându-le speranță tricolorilor pentru partida ce va avea loc duminica aceasta în Lituania.

Manolo Montoya, antrenor principal România: "Cred că am dat totul pe teren. Am avut câteva probleme pe apărare la începutul partidei, însă am reușit sa recăpătăm contrul pe această fază. Jucătorii au demonstrat, în ciuda câtorva erori, că pot juca handbal de calitate împotriva unei echipe bune precum cea a Lituaniei. Cu siguranță, partida de duminică din Lituania nu va fi deloc ușoară."

Demis Grigoraș, cel mai bun marcator al partidei (8 goluri):  "A fost muncă de echipă! Din momentul reunirii până șa finalul partidei am muncit din greu și ne-am dorit foarte mult victoria. Din fericire, a fost ziua noastră, ne-am simțit foarte bine pe teren, iar la sfârșitul partidei ne-am putut bucura."