Tricolorele au învins naționala Spaniei cu scorul de 25-27, in cea de-a doua partidă disputata in cadrul Grupei Principale II și sunt acum la un singur meci de semifinalele EHF EURO 2018.

În ciuda ultimelor rezultate, Spania a început foarte bine partida, iar eșecul contra Olandei din etapa precendentă părea sa cântareasca mai mult decât ne-am fi așteptat. În primele 10 minute nimic nu a funcționat conform planului de joc conceput de Ambros Martin, iar România înscria un singur gol, primind in schimb 6. Încet dar sigur atacurile s-au legat mai bine, șuturile au devenit mai puternice, iar după o serie de 3 reușite ale României (8-6 / min 20), antrenorul Spaniei, Carlos Viver, s-a vazut nevoit sa ceară time out. Lucrurile s-au desfașurat după aceeasi partitură in ultimele 10 minute ale primei reprize, iar Spania intra la pauză cu un avantaj surprinzător de 2 goluri (12-10).

A doua repriză nu părea sa aducă nimic nou, asta pană in minutul 33, când la scorul de 13-11 pentru Spania, Denisa Dedu a reușit o dublă paradă a unei lovituri de la 7 metri care anunța revenirea in meci. România a trecut pentru prima dată in avantaj in minutul 42 (15-16), iar Spania nu a mai reușit sa revină in partidă. Scor final, Spania vs România 25-27, iar tricolorele obțin două puncte imense care mențin viu visul semifinalelor.

Martin Ambros - Antrenor Principal România

Această victorie ne bucură foarte mult! Am suferit in timpul partidei, insă am demonstrat un puternic spirit de echipă, așa cum am facut-o și in ultimul an. Suntem fericiți pentru modul in care echipa s-a luptat in momentele dificile ale acestei partide, demonstrând multă tărie de caracter. 

*Interviul video în întregime aici FRH Youtube.

Crina Pintea - pivotul României/ MVP-ul partidei

Vreau să le mulțumesc coechipierelor pentru că mi-au oferit doua motive de bucurie in seara asta, victoria si titlul de cea mai bună jucătoare. Cu siguranță va fi foarte greu mâine, împotriva Ungariei, însa noi credem in șansa noastră.

*Interviul video în întregime aici FRH Youtube.

Pentru România urmează ultima partidă din faza Grupei Principale,împotriva Ungariei, mâine 12 decembrie, ora 19.00, în direct pe TVR 1 și TVR HD.

*Cele mai bune marcatoare ale României Cristina Neagu - 7 goluri, Crina Pintea 6 goluri, Eliza Buceschi 4 goluri

*Portarul României, Denisa Dedu, a încheiat partida cu un procentaj de apărari de 31%

© kolektiffimages