România a întâlnit astăzi vicecampioana europeana, Olanda, iar motivația din privirile tricolorelor, încă din momentul intonării imnului, era evidentă, atât pentru cei de acasă cât si pentru inimoșii suporteri români aflați in tribunele arenei din Nancy. 

Primul atac a revenit Olandei, însă aruncarea a sfârsit in blocul puternicei Crina Pintea. Timp de 3 minute tabela a rămas neclinitită, până la reușita din 7m a coordonatoarei Nycke Groot. Peste numai câteva minute, aceeasi Groot avea să părăsească terenul in urma unei accidentări pe faza de atac. Fără ea in teren, pasele nu au fost la fel de evidente pentru reprezentativa Olandei, iar România reușea să egaleze scorul prin reușita de pe extremă a Laurei Chiper, 4-4 (min14). Meciul a rămas echilibrat, ambele apărări reușind să iși protejeze bine portarii, România trecând in avantaj pentru prima dată in minutul 17 (6-7). Scor la pauză Olanda vs România 11-10.

În a doua repriză lucrurile s-au schimbat extrem de rapid. In absența lui Nycke Groot, cârma naționalei Olandei a fost preluată de Lois Abbingh, care avea sa reușească un meci mare. In numai câteva minute naționala României s-a vazut surprinsa in apărare, iar atacurile nu au mai avut eficiența din meciurile de până atunci. Olanda s-a desprins decisiv la 7 goluri. In ciuda unui forcing în ultimele 10 minute ale partidei si ale reușitelor Elizei Buceschi, cea mai buna marcatoare a României la Euro 2018, tricolorele nu au reușit să se apropie pe tabelă. Scor final Olanda vs România 29-24.

Cea mai bună jucătoare a partidei - Tess WESTER (portar Olanda)

Martin Ambros - antrenor principal România

Vreau să o felicit pe Helle Thomsen si pe jucătoarele sale, au făcut un meci foarte bun. La începutul partidei ambele echipe au fost puțin anxioase, poate resimțind cele 3 zile de pauză. E foarte greu sa joci împotriva Olandei, mai ales in situația de astăzi in care ele au condus aproape tot timpul pe tabelă. In cea de-a doua repriză asta a contat si mai mult, fiind foarte greu sa găsim soluții, iar în momentul în care le-am găsit portarul a reușit sa intervină. Nu am jucat la același nivel ca până acum, insă cred că asta este o veste bună. Putem aborda altfel următoarele meciuri. 

*Declarația video a lui Ambros Martin în întregime poate fi găsită aici FRH Youtube.

Eliza Buceschi - România 

Olanda a fost mai bună astăzi, a meritat victoria. Pentru noi acum este foarte important să ne concentrăm pe următoarea partidă. Victoriile in următoarele partide ne pot duce în continuare in semifinale, trebuie doar sa analizăm ce a mers și ce nu a mers astăzi și să încercăm să găsim soluții până la aceste meciuri.

*Eliza Buceschi a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 8 reușite.Declarația sa în întregime poate fi vazută aici FRH Youtube.

Program meciuri în Grupa Principală II

Spania vs România - 11 dec ora 19.00

Ungaria vs România - 12 dec ora 19.00

Meciurile vor putea fi urmărite pe TVR 1 si TVR HD.