Sedinta din data de 03.05.2017 a Comisiei Centrale de Apel

Hotarari Comisia Centrala de Apel, Miercuri, 03 mai 2017


Participa: Ichim Florin, Iova Andreea si Paclesan Marian

1. Referitor la apelul declarat de antrenorul MARTA IOAN al echipei CS Marta Baia Mare, Comisia de Apel pune in vedere apelantului sa completeze  taxa de apel cu suma de 200 lei (conform art. 75 pct. 2 din Regulamentul Disciplinar al FRH), si totodata sa-si exprime punctul de vedere cu privire la data la care a depus cererea de apel impotriva hotararii CCD a FRH (prin raportare la art. 73 pct. 2 din Regulamentul Disciplinar al FRH).

2. Cu privire la apelul formulat de CS Dacia Mioveni 2012 in numele oficialilor ADRIAN STEFAN si CONSTANTIN CIOBANU, Comisia de Apel a FRH pune in vederea apelantilor  sa faca dovada achitarii taxei de apel prevazuta de art. 75, pct. 2 din Regulamentul Disciplinar al FRH, prin raportare la dispozitiile art. 73, pct. 2 din acelasi regulament. Dovada se va face pentru fiecare apelant in parte, sanctiunea fiind aplicata individual.

3. Referitor la apelul declarat de CSM Bucuresti privind pe junioarea LEUSTEAN IONELA, impotriva hotararii CCD din data de 25.04.2017, Comisia de Apel a FRH hotareste:
- admite apelul formulat, desfiinteaza hoararea CCD a FRH din data de 25.04.2017 si inlatura sanctiunea aplicata avand in vedere urmatoarele: sesizarea CCD a FRH prin raport suplimentar intocmit de arbitrii Iacob/Savu a fost inregistrata cu intarziere, cu depasirea termenelor stabilite in mod expres de art. 5, pct. 2 din Regulamentul Disciplinar al FRH si art. 62, paragrafele 9 si 10 din Regulamentul de Organizare si Functionare al Comisiei de Arbitri; incalcarea acestor termene a condus la aplicarea cu intarziere a unei sanctiuni; ratiunea acestor termene consta in analiza si sanctionarea faptelor care constituie abateri disciplinare in plan sportiv, la un moment cat mai apropiat de savarsirea si constatarea acestora, aceste termene fiind oportune ca o sanctiune sa nu se aplice in mod arbitrar, in anumite momente, ce ar putea afecta buna desfasurare a competitiilor sportive.