Sedinta Comisiei Centrale de Competitii din 24.05.2016

Comunicari Comisia Centrala de Competitii, Miercuri, 25 mai 2016


S-a luat act de adresa nr 593/24.05.2016, emisa de HCM BAIA MARE, elaborata ca raspuns la adresa nr. 771/23.05.2016 transmisa de FR Handbal, prin care echipa de handbal masculin HCM MINAUR BAIA MARE este invitata sa participe la BARAJUL DE PROMOVARE in Liga Nationala.

Din analiza adresei sus mentionate, a rezultat ca expeditorul, clubul HCM BAIA MARE, contesta invitatia facuta de FR Handbal, considerand ca in clasamentul final in urma desfasurarii PLAY-OUT, intocmit conform regulamentului, dupa luarea in calcul a celor 20 de jocuri pentru fiecare echipa nu reflecta in mod real ordinea echipelor, intocmita ca urmare a aplicarii criteriilor de departajare pentru echipele aflate la egalitate de puncte (art. 30.2a din R.O.D.C.N.H.) HCM BAIA MARE considera ca prin aplicarea art. 30.2a, clasamentul intre cele 3 echipe aflate la egalitate de puncte, ar fi trebuit aplicat tinand seama de rezultatele inregistrate in toate jocurile (campionatul regulat si PLAY-OUT).

In aceste conditii, clasamentul ar fi urmatorul:

1 HCM MINAUR BAIA MARE = 14PCT.

2 ASC ENERGIA TG JIU = 11PCT.

3 HC VASLUI = 7PCT.

In consecinta, clasamentul final, tinand cont de acest criteriu, trebuie sa fie urmatorul:

1 HCM MINAUR BAIA MARE = 36 PCT.

2 ASC ENERGIA TG JIU = 36 PCT.

3 HC VASLUI = 36 PCT.

Ca atare, echipa care ar trebui sa participe la turneul de baraj este HC VASLUI.

S-a luat cunostinta de punctul de vedere al dlui antrenor federal, prof. Sorin Toacsen, responsabil in Departamentul Tehnic cu handbalul masculin, seniori. In punctul sau de vedere, reitereaza modul in care s-a stabilit clasamentul pentru inceperea PLAY-OUT-ului, in conformitate cu prevederile Regulamentului de Desfasurare a Ligii Nationale masculine pentru anul 2015-2016.

In continuarea punctului de vedere, sustine ca criteriile art. 30.2a ar trebui sa se refere NUMAI LA JOCURILE DIN CADRUL PLAY-OUT, conditii in care clasamentul ar arata astfel:

1 HC VASLUI

2 ENERGIA TG JIU

3 HCM BAIA MARE

In final, considera ca jocurile din PLAY-OUT reprezinta ultima faza de campionat, unde “ar trebui aplicate criteriile de la art. 30.2a”.

In cadrul sedintei CCC, membrii si-au expus fiecare punctul de vedere vis-a-vis de situatia prezentata. Supunandu-se la vot cele doua variante existente, respectiv : participarea la baraj a HCM MINAUR BAIA MARE sau a HC VASLUI, rezultatul votului a fost: 10 voturi pentru participarea echipei HC VASLUI, in conditiile aplicarii art. 30.2a, tinand seama de toate jocurile jucate de cele 3 echipe, atat in campionatul regulat, cat si in PLAY-OUT, datorita faptului ca PLAY-OUT-ul a inceput tinand seama de rezultatele din campionatul regulat.

Mentionam ca Regulamentul de Desfasurare a Ligii Nationale masculine NU precizeaza ca departajarea unor echipe aflate la egalitate este operabila numai la jocurile desfasurate in PLAY-OUT. Au fost si 2 abtineri.

Clasamentul final este:

1 HCM BAIA MARE 36 PCT. => 14 PCT. (clasament in 3)

2 ASC ENERGIA TG JIU 36 PCT. => 11 PCT. (clasament in 3)

3 HC VASLUI 36 PCT. => 8 PCT. (clasament in 3)

S-a luat la cunostinta de adresa CCD cu privire la jocul CSS PLOIESTI – LPS TG JIU, turneul semifinal de jun. I masculin, desfasurat la SF. GHEORGHE, 14.05.2016, CCC valideaza omologarea jocului cu rezultatul de pe teren (50-47) si recomanda dlui Dia Alexandru, responsabil cu juniorii in Departamentul Tehnic, sa analizeze inregistrarea video si sa transmita punctul sau de vedere Comisiei de Disciplina.

Se aproba afilierea la FR Handbal a structurii sportive: Asociatia Handbal Club Sportiv Citu din Timisoara (taxa achitata si documentele necesare, plus CIS).

Se amana avizarea cererii de afiliere a Club Sportiv Municipal Roman, pana la achitarea taxei de afiliere si prezentarea CIS.

S-a luat cunostinta de adresa nr. 196/17.05.2016 a CSS CRAIOVA, prin care se solicita masurarea jucatorului Vaduva Daniel, anul nasterii 2000, la Turneul Semifinal II din 27-29 mai 2016, juniori II. CCC este de acord cu masurarea sportivului numai in conditiile prezentarii unei motivatii de nemasurare la Turneul Semifinal I.

Au fost omologate rezultatele de la:  FINAL 4 CUPA ROMANIEI feminin de la Cluj Napoca, 20-21 mai 2016, FINAL 4 CUPA ROMANIEI masculin, de la Braila, TURNEUL FINAL junioare I de la Rm. Valcea, Turneele Semifinale II de juniori III masculin, in urma carora s-au calificat la TURNEUL FINAL din 08-12 iunie 2016 echipele:

Grupa A: LPS VASLUI    

             CSM BUCURESTI

Grupa B: LPS CLUJ NAPOCA

             CS OLIMPIC TG. MURES

Grupa C: CSS SIGHISOARA

              CSM SF. GHEORGHE

Grupa D: CS ACADEMIA MINAUR BAIA MARE

              LPS SUCEAVA